Söka bostad på nätet

252051-keys-houseBostadsbristen är något som drabbar väldigt många över hela landet och det är inte alltid så enkelt att veta hur man kan göra för att få tag på en bostad. Här kommer ett par korta tips som förhoppningsvis hjälper en på traven.

Leta rätt på privata fastighetsägare

I varje stad finns det alltid någon eller några privata fastighetsägare som kan vara värt att kontakta. Uppgifter för detta kan man oftast hitta på sin kommuns hemsida.

Storleken är inte allt

Även om man kanske vill bo riktigt stort får man inte låsa sig till en viss boyta. Mycket kan faktiskt göras med mindre bostäder om man bara vet knepen.

Använd egna kontaktnät

Ett tips är att göra så många man känner varse om att man faktiskt söker bostad. Se till att få denna information på till exempel social media så kan det hända att någon bekant har ett bra tips.

Tänk inte så mycket på var

Precis som med boytan kan man gå miste om en hel del om man endast söker boende i ett mindre område i en stad eller tätort. Om man bara lär sig hur det fungerar med lokaltrafik, eller parkering om man har egen bil, kan man faktiskt utvidga sina vyer och se möjligheter i fler områden.

Sök andrahandskontrakt

Har man tidspress och måste ha någonstans att bo ett tag framöver kan man alltid överväga att hyra i andrahand. Detta är ofta en väldigt praktiskt temporär lösning och ger en tid att fortsätta söka efter ett förstahandskontrakt.