Res smart: De bästa reseapparna

Att resa är en av de mest spännande sakerna man kan göra i livet. Men det kan också vara stressigt och överväldigande när man försöker planera allting. Det är här reseapparna kommer in i bilden. Genom att använda tekniken kan du göra dina resor bekvämare, roligare och mer minnesvärda. Här är de bästa reseapparna för att hjälpa dig att planera din nästa resa.

1. Planera din resa med hjälp av reseappar

Det finns flera appar som kan hjälpa dig att planera din resa från början till slut. Här är några av de bästa apparna:

 • TripIt: TripIt är en app som hjälper dig att organisera din resplan genom att samla all din reseinformation på ett ställe. Appen skapar en detaljerad reseplan och ger dig påminnelser om dina flyg och hotellbokningar.
 • TripAdvisor: TripAdvisor är en app som ger dig tips och rekommendationer om resmål, hotell, restauranger och aktiviteter baserat på recensioner från andra resenärer.
 • Airbnb: Airbnb är en app som hjälper dig att hitta boende på din resa. Du kan söka efter lägenheter, rum och hus runt om i världen och boka direkt från appen.

2. Hitta billiga flygbiljetter

Att hitta billiga flygbiljetter kan vara en utmaning, men det finns flera appar som kan hjälpa dig att hitta de bästa priserna. Här är några av de bästa apparna:

 • Skyscanner: Skyscanner är en app som söker igenom hundratals flygbolag och resebyråer för att hitta de billigaste flygbiljetterna. Du kan söka efter flyg till olika destinationer och filtrera resultaten efter pris, tid och flygbolag.
 • Momondo: Momondo är en app som gör samma sak som Skyscanner, men den har också en ”inspiration” -funktion som ger dig förslag på destinationer baserat på din budget och reseperiod.
 • Hopper: Hopper är en app som använder en algoritm för att förutsäga priserna på flygbiljetter. Appen ger dig rekommendationer om när du ska boka för att få de bästa priserna.

3. Hitta boende

Att hitta boende på din resa kan vara en annan utmaning, men det finns flera appar som kan hjälpa dig med det också. Här är några av de bästa apparna:

 • Booking.com: Booking.com är en app som hjälper dig att hitta hotell och andra typer av boende runt om i världen. Appen ger dig också möjlighet att boka direkt från appen och hantera dina bokningar.
 • Hotels.com: Hotels.com är en app som fungerar på samma sätt som Booking.com, men den ger dig också rabattkoder och erbjudanden på hotell.
 • Hostelworld: Hostelworld är en app som specialiserar sig på vandrarhem och budgetboende runt om i världen. Appen ger dig möjlighet att söka efter vandrarhem och boka direkt från appen.

4. Guidade turer och upplevelser

En annan fördel med att använda reseappar är att du kan hitta guidade turer och upplevelser på din destination. Här är några av de bästa apparna:

 • GetYourGuide: GetYourGuide är en app som ger dig tillgång till tusentals guidade turer och upplevelser runt om i världen. Du kan söka efter turer baserat på destination, typ av aktivitet och pris.
 • Viator: Viator är en app som fungerar på samma sätt som GetYourGuide, men den ger dig också möjlighet att boka transport och biljetter till olika evenemang runt om i världen.
 • Airbnb Experiences: Airbnb Experiences är en app som ger dig tillgång till unika upplevelser som arrangeras av lokala värdar. Du kan boka allt från matlagningskurser till vandringsturer med lokala guider.

5. Översättning av språk

Att kommunicera på ett främmande språk kan vara svårt, men det finns flera appar som kan hjälpa dig. Här är några av de bästa apparna:

 • Google Translate: Google Translate är en app som översätter text, tal och bilder från ett språk till ett annat. Appen fungerar offline och stöder över 100 olika språk.
 • iTranslate: iTranslate är en app som fungerar på samma sätt som Google Translate, men den har också en funktion som låter dig översätta en hel konversation i realtid.
 • TripLingo: TripLingo är en app som översätter vanliga fraser och ord på ett enklare och mer lättförståeligt sätt. Appen ger också tips och råd om kulturella skillnader och etikett.

6. Restips och råd

Slutligen, här är några appar som kan ge dig restips och råd för din resa:

 • Culture Trip: Culture Trip är en app som ger dig tips och rekommendationer om kultur, mat, konst och musik runt om i världen.
 • Time Out: Time Out är en app som ger dig tips och rekommendationer om restauranger, barer, klubbar och evenemang runt om i världen.
 • Trip Advisor: Trip Advisor är en app som fungerar på samma sätt som Culture Trip och Time Out, men den ger dig också recensioner och betyg på hotell och andra typer av boende.

Oavsett var du ska resa, kan dessa appar hjälpa dig att planera din resa, hitta billiga flygbiljetter och boende, upptäcka nya platser och kulturer och kommunicera med lokalbefolkningen på ett enklare sätt.