Bästa streamingtjänsterna för film och serier

Att välja streamingtjänst för film och serier kan kännas som en djungel. Vilken tjänst har bäst utbud? Vilken är billigast? Vilken har den bästa tekniska plattformen? Och vad är egentligen skillnaden mellan de olika tjänsterna?

I den här guiden går vi igenom de mest populära streamingtjänsterna på den svenska marknaden och ger dig all information du behöver för att välja rätt tjänst för just dig.

Vilka streamingtjänster finns på marknaden?

Det finns ett antal olika streamingtjänster att välja mellan på den svenska marknaden. Här är några av de mest populära:

  • Netflix
  • Viaplay
  • HBO Nordic
  • Amazon Prime Video
  • C More
  • Disney+

Alla dessa tjänster har olika fokus och inriktning. Netflix är till exempel kända för sitt stora utbud av både egna produktioner och andra filmer och serier, medan Viaplay har ett större fokus på sport och svenska produktioner.

 

Vilka filmer och serier kan du se på streamingtjänsterna?

Vilka filmer och serier du kan se på de olika streamingtjänsterna varierar en hel del. Netflix har till exempel ett stort utbud av både gamla och nya filmer och serier från både USA och andra länder. De har också satsat mycket på egna produktioner som Stranger Things och The Crown.

Viaplay har ett stort utbud av både svenska och internationella filmer och serier, medan HBO Nordic är kända för att ha många populära amerikanska serier som Game of Thrones och Westworld. Amazon Prime Video har ett stort utbud av både filmer och serier, men har också satsat mycket på egna produktioner som The Marvelous Mrs. Maisel. 

C More fokuserar mycket på sport och har också många svenska serier och filmer. Disney+ har ett stort utbud av filmer och serier från Disney, Pixar, Marvel och Star Wars.

Hur fungerar de olika streamingtjänsterna rent tekniskt?

Rent tekniskt fungerar de olika streamingtjänsterna på lite olika sätt. De flesta av dem fungerar på samma sätt som till exempel Youtube, där du strömmar innehållet direkt från internet. Detta kräver en stabil internetuppkoppling för att fungera bra. Vissa av tjänsterna, som Netflix och Amazon Prime Video, tillåter också att du laddar ner filmer och serier för att kunna se dem offline.

Vilka fördelar och nackdelar har de olika streamingtjänsterna?

Alla streamingtjänster har både fördelar och nackdelar. Netflix har till exempel ett stort utbud av både egna produktioner och andra filmer och serier, men kan vara lite dyrare än vissa av de andra tjänsterna. Viaplay har ett stort utbud av både svenska och internationella filmer och serier, men kan upplevas som lite rörigt och svårt att navigera. HBO Nordic har många populära amerikanska serier, men har inte lika stort utbud som vissa av de andra tjänsterna. Amazon Prime Video har ett stort utbud av både filmer och serier, men kan vara lite svår att använda för den som inte är van vid Amazons plattform. C More är bra för den som är intresserad av sport, men har inte lika stort utbud av filmer och serier som vissa av de andra tjänsterna. Disney+ har ett stort utbud av filmer och serier från Disney, Pixar, Marvel och Star Wars, men kan kännas lite smalt för den som inte är intresserad av just dessa varumärken.

Sammanfattning

Att välja rätt streamingtjänst för film och serier kan vara svårt, men genom att ta hänsyn till faktorer som utbud, pris och teknisk plattform kan du hitta en tjänst som passar just dig. Oavsett om du är intresserad av amerikanska serier, svenska filmer eller Disney-klassiker finns det en streamingtjänst som passar dig.