Cykla för hälsan

cykel_130948919

Det är ingen hemlighet att vi behöver fysisk aktivitet och motion för att må bra och ett utmärkt sätt att få detta är genom cykling. I texten nedan så kan du hitta några bra anledningar till varför man borde cykla och varför det är bra för vår hälsa.

Att cykla är en väldigt billig och enkel träningsform som alla kan vara med på. Förutom en cykel och hjälm så behöver man inte ha någon speciell utrustning vilket gör det väldigt billigt att börja cykla i jämförelse med att till exempel köpa ett medlems kort på ett gym. Att cykla är även ett lindrigt träningssätt för kroppen som kan jämföras med att simma då du själv inte bär din kropp utan i det här fallet så gör cykeln det.

Till skillnad på att vara inne i ett gym eller en simhall så får man se mycket av  naturen när man cyklar vilket är bra då det sägs att friskluft är bra för hälsan. Förutom att vara bra för hälsan så är cykling också väldigt bra för miljön då du använder din egen energi för att driva cykeln framåt. Om man bara ska åka en kort bit så är det mycket bättre att ta cykeln än bilen.