Spelrecensioner på nätet

sh_game_internet_computer_game_78304057Recensioner är ett väldigt viktigt konsumentverktyg som många använder väldigt flitigt. Det är såklart mer vanligt inom vissa områden än andra, och spelvärlden är ett område där recensioner finns i överflöd.

IGN

IGN är en av giganterna inom spelrecensioner på nätet. Sajten har funnits sedan 1996, vilket bara i sig är en ordentlig prestation. Och även om spelrecensioner är en stor fokus och vad många känner igen sajten för, finns det även videoklipp, podcasts, nyheter inom många olika områden och ett populärt forum på sajten.

PC Gamer

PC Gamer är också en sajt där man tydligt fokusen redan på namnet. Till skillnad från många andra spelsajter på nätet fokuserar PC Gamer exklusivt på PC-spel, vilket ju fortfarande är en väldigt stor marknad att satsa på. Många stiftade först bekantskap med PC Gamer som en speltidning och inte på nätet, men idag är PC Gamer en av de mest välkända spelsajterna på nätet.

Metacritic

Metacritic är en samlingssajt för recensioner och betygsättning av spel. Recensionerna som dyker upp här kommer både från välkända spelsajter och privatpersoner. Sajten har dock upprepade gånger fått en hel del kritik för sitt system och många anser att för mycket fokus på ett Metacritic-värde kan vara skadligt för individuella spel och kanske hela spelmarknaden. Mer om detta går att läsa i en artikel på Kotaku.