Nödvändiga tillbehör till laptopen

Har du eller tänker du köpa en bärbar dator? Tänk på att för att få bästa upplevelsen räcker det inte bara med datorn. Det är med hjälp av tillbehören som man skapar en bra dataupplevelse. 

Extra kablar

Man ska alltid köpa in en extra kabel eller två, speciellt laddare. Har man en bärbar dator kommer man att flytta runt och ta med sig datorn från hemmet. Men de har inte oändligt med batteritid och man vill inte sitta på tåget och sakta se datorn dö för att laddare ligger inkopplad i sovrummet.Köp till en extra laddare som du alltid har med dig i datorväskan. Den är till för resorna medan den andra alltid stannar hemma. Då behöver du inte oroa dig över batteritiden när du är på vift och förlorar inga viktiga arbeten om datorn dör innan du hinner spara.

Högtalare och hörlurar

En del att använda hemma och en del att använda på resan. De inbyggda högtalarna i bärbara dator är aldrig spektakulära. Många av oss använder dator för filmer och musik. Ljudkvalitén spelar väldigt stor roll i hur man uppfattar filmen och sången. Här kan du läsa flera högtalartest och se om någon lockar.När man är på resande fot vill inte folket runt omkring lyssna på din favoritmusik eller lyssna på alla videos som du klickar upp. Köp ett par hörlurar med bra ljud, men framförallt ska de sitta bekvämt över öronen så du kan ha dem på dig en hel dag om det skulle krävas.

Extern hårddisk

En laptop har sällan lika mycket lagringskapacitet som en stationär dator eftersom alla komponenter måste vara mindre och kan inte bli lika varma utan seriösa konsekvenser. Är man en person som tar mycket kort eller laddar ner behöver man en extern hårddisk där man kan lagra alla filer man vill ha kvar men kanske inte använder varje dag. Nuförtiden kan man få en hårddisk som rymmer 2 TB för runt tusenlappen.

Väska till laptopen

Sist men absolut inte minst är det viktigt med en bra väska så man får med sig allt på sina resor, det ska vara enkelt att ha med sig. Se gärna till att du har allt packat och klart i den så det bara är att stoppa in datorn när det är dags att dra iväg på arbetsresan eller kundbesöket. Det finns många både snygga och praktiska väskor att välja mellan och det ena behöver ju inte utesluta det andra. Välj om du vill ha en slitstarkare och stilrenare i läder eller en billigare i tyg som du kan byta ut när du vill förnya dig.Genom att ha dubbelt av tillbehören som vi rekommenderat här ovan så är väskan alltid redo när du är det och kunderna kommer att bli imponerad av ditt ordningssinne då du kommer väl förberedd till dina möten.