Hus och hem på nätet

För dig som har ett hus eller tänker dig att köpa ett nytt, kommer här en artikel om lite tips som går att finna på nätet om bland annat renovering, bekvämlighetsåtgärder och även en snutt om inredning. Håll tillgodo.

Köpa eller bygga hus

Att köpa hus är för många den enskilt största affären i livet. Därför så är det något som de flesta inte gör bara i en handvändning, utan det krävs förberedelser på flera plan, inte minst ekonomiskt. Vi har hittat några tips från Svenskfast.se som vi tänkte berätta om här.

  • HusNär du ska köpa eller bygga ett hus så gäller det att för det första gå igenom mäklarens bostadsbeskrivning. Om det är något du inte förstår så ska du direkt fråga.
  • Ta reda på vad som är lös och fast egendom. Det innebär att du tar reda på vad som säljaren har rätt att ta med sig vid flytt och vad som du har äganderätten till.
  • Se till att ha koll på vilka reparationer och kostnader det kommer att finnas på huset du köper. Stäm av med din egen ekonomi så att du inte köper grisen i säcken och försätter dig själv i ekonomisk knipa.
  • Vilka krav har du egentligen på huset i form av bekvämlighet, komfort och utrymme samt avstånd till city och så vidare. Drömhuset kanske finns på en annan plats än det som passar och således så fungerar det inte praktiskt att bo där.
  • Gör med hjälp av mäklaren en boendekostnadskalkyl så att du har koll på vad det kommer att kosta dig att bo där.

Snyggt och praktiskt

Det var det om att köpa hus, nu kommer vi till lite praktiska tips till din bostad. Beroende på planlösning, husets utformning och tomtens storlek så har man förstås lite olika förutsättningar för hur man kan ordna för sig. Något som kan anses göra hemmet till en härligare plats är om den har en uteplats. Som sagt så beror det på husets utformning, plats och hur stor ens tomt är, men det finns trick även för dig med knappt utrymme.Har du en liten bit ”mark” utanför din dörr, exempelvis på baksidan av din bostad så kan du lätt ordna en liten terrass som är perfekt att slå sig ned vid på sommaren. Vi tar det kortfattat: Se till att du har en relativt jämn yta, förslagsvis en gräsmatta. På denna yta placerar du vanliga lastpallar – så många som krävs för att täcka ytan. Vill du få lite höjd på anrättningen och undvika att pallarna ligger direkt mot marken så kan du även använda dig av byggplintar i botten.Därefter så skaffar du dig tryckimpregnerade bräder som du sågar till i rätt längder och fäster i lastpallarna tills dess att du helt enkelt får ett golv.Du har nu en trevlig trall och en uteplats att tillgå. Det som nu återstår är förstås att göra det lite mer trivsamt med olika detaljer runtom. Exempelvis så kan du skaffa dig ett solskydd i form av en utfällbar markis. Med dessa två rätt så enkla åtgärder kan du skapa dig en uteplats som du kan nyttja i såväl sol som regn.Det finns som du ser enkla sätt att ordna bekvämligheter i hemmet, om vi ser tillbaka till inledningsämnet om att köpa hus, så är detta något man även kan ha i åtanke. Det kan finnas stora skillnader prismässigt mellan ett hus som har en uteplats eller ett uterum, och ett som saknar det. Men har du kunskapen att själv fixa något i stil med exemplet vi gav här ovan så kan det vara en chans att spara pengar vid husköpet.