Städresurser på nätet

Internet är ofta en oerhörd tillgång, till och med när det gäller en tråkig syssla som städning. Oavsett om du vill ta reda på hur du bäst ska ta bort en viss fläck, i vilken ordning du ska städa, hur du städar miljövänligt eller ifall du vill hyra in städpersonal till att göra jobbet hittar du det på nätet.StädaHitta städfirmaOm du känner att du inte har tid att städa, har svårt att orka med eller helt enkelt bara inte har någon lust finns alternativet att anlita en städfirma. Det finns ett stort antal att välja bland och du behöver därför inte nöja dig med att anlita vilken som helst.Som kund har du rätt att få en garanti och du kanske även har vissa andra krav, som att det alltid ska vara samma städare. De flesta städföretag på nätet marknadsför sig via nätet och har utförliga hemsidor med all information du kan tänkas behöva. Det gör det lätt att jämföra.Hjälp att planera städningenStädningen är roligare och går snabbare om du vet i förväg vad som ska göras. Det går att lägga upp planen själv, eller använda sig av ett av de många förslag som finns på nätet, till exempel på Expressens hemsida.Städa miljövänligtDet är viktigt för många att ta hänsyn till miljön, men ändå hålla hemmet rent och snyggt. Gamla husmodersknep som ättika och citronsyra håller än idag och det är dessutom billigare att städa miljövänligt.Exempel på miljövänlig städning:

  • Toaletten och handfatet kan du rengöra med diskmedel eller såpa istället för starka rengöringsmedel. För att få bort missfärgningar i toalettstolen kan du strö på citronsyra och låta det verka i några minuter. Det går självklart lika bra att använda sig av det till badkaret. Rostfläckar tar du bort med en svamp och vinsyra.
  • Om du känner behovet av att desinficera kan du hälla på ättika och därefter ordentligt med bakpulver. Låt blandningen stå och bubbla en stund innan du sköljer och torkar rent.

De och många andra tips på hur du kan städa miljövänligt hittar du på Ekobyggportalen.