Dagens bettingmarknad på nätet

Betting på nätet hade börjat bli populär för cirka tio år sedan genom sajter som Expekt, TV3Bet och Betandwin.Idag har marknaden ändrats markant och det är helt andra sajter som drar till sig spelarna. Funktionerna har blivit allt mer avancerade och spelmarknaderna allt fler. Nu går det att spela på princip vad som helst på nätet – från darts och antal gula kort i en fotbollsmatch till vem som vinner i Idol eller vem som vinner i Riksdagsvalet.Betting

Tre tendenser

Förutom ett allt större utbud av spelmöjligheter, inklusive spel på matcher i de lägsta fotbollsdivisionerna, kan tre andra tendenser inom bettingvärlden skönjas.

  • Livespel

Livespel har blivit allt mer populärt. Livebetting innebär att du kan placera dina spel under matchens gång. Du behöver inte längre springa till affären en kvart före matchens start för att satsa pengar på ditt favoritlag. Nu kan du göra det när som helst från soffan eller puben. Leder ditt lag med 5-0 i paus, finns det fortfarande en del spelmöjligheter. Det räcker med att logga in på en bettingsajt och se deras utbud av spel.

  • Spelbörsen

En annan viktig trend inom betting på nätet är spelbörsen. Du spelar mot andra spelare. Det är marknaden som agerar som oddsättare. Bettingföretagen fokuserar mer på kund- och tjänstekvalitet istället för att spela mot dig. De tar några procent av omsättningen för sina tjänster – precis som exempelvis i  poker. Oftast är oddsen något högre om du väljer spela på en börs än om du besöker en av de mer ”traditionella” sajterna. Spelbörsers upplägg kan dock vara rätt krångligt att förstå. Därför väljer en del kunder fortfarande de vanliga sajterna.

  • Kamp mot läggmatcher 

För att det ska vara kul att spela, vill vi gärna vara säkra på att allt går rätt till. Nu när utbudet av spel är gigantiskt och när vissa spelsajter låter sina kunder sätta odds själva har problemet med läggmatcher blivit mer aktuellt än någonsin. Organisationen FederBet arbetar med dessa frågor. Det har utvecklats flera dataprogram som identifierar konstiga spelmönster för att kunna blockera spel på marknader som ser misstänksamma ut.