Avancerade leksaker

I takt med att all teknik utvecklas så har även leksakerna blivit allt mer avancerade. Idag är det inte ovanligt att även de allra minsta barnen har tillgång till en platta eller dator där de kan spela spel. 

Fysiska och digitala spel

Många spel tar idag och försöker blanda de gamla fysiska leksakerna med de nya, digitala spelen. En av de största försöken av detta är Disney infinity där man behöver fysiska leksaker för att få spela spelen. Det hela fungerar så att man har en speciell kontrollplatta där man kan placera speciella disneyfigurer och leksaker för att föra in dem i spelet. Det finns även speciella plattor som man kan lägga emellan plattan och leksaken för att göra sina leksaker starkare eller ge dem speciella tillbehör eller förmågor i spelet.

Klassiska leksaker

Att många leksaker idag är allt mer digitala har dock inte minskat efterfrågan av riktigt klassiska leksaker. Saker som trätåg och gosedjur är än idag enormt efterfrågat och ett måste för varje barns lekrum.Det faktum att många av dessa dessutom är gjorda av hälsosamma naturmaterial gör dem dessutom ännu mer lockande i jämförelse med den annars plastdominerade leksaksvärlden.