by
on
under
Permalink

Lär dig skapa nätet

Datorer och hela webben är skapat genom programmering. För att det du just nu upplever ens skall finnas så behöver något tidigare ha suttit och knackat kod för att beskriva vad som skall hända när du skriver in en adress till en hemsida och sedan trycker enter. Varför inte lära dig att själva koda, och bli en av dom som skapar denna magin. man programmerar på sin laptopProgrammering kan idag göras i en mängd olika språk som är gjorda för att förenkla eller möjliggöra vissa typer av program. En hemsida kan ofta vara gjorda av en mängd olika språk med olika funktioner. Html beskriver sidans struktur, CSS beskriver hur sidan skall se ut, Javascript gör så att sidan blir interaktiv och instruerar din dator om att göra beräkningar och serverspråk som till exempel PHP gör beräkningar innan du får sidan. Det kan till exempel handla om att hantera inloggningar eller fylla på sidan med innehåll från en databas.Hur lär man sig då enklast att programmera? Här kommer några av de bästa hjälpmedlen som finns på internet nu. Då programmering är något som nästan alltid är grundat i det engelska språket så kommer även de länka vi tipsar om vara det.

Codecademy

Denna hemsidan hjälper dig att lära dig många av de mest aktuella språken på nätet just nu. Genom deras kurser kan du snabbt lära dig bland annat Html, Javascript och PHP. Många är väldigt enkla att lära sig grunderna av och tar inte mer än några timmar. Ett perfekt sätt att fylla på sitt CV lite extra.

MIT open courseware

Oavsett om du vill skumma lite på ytan eller verkligen djupdyka i något ämne så är det respekterade amerikanska universitetets MITs kursprogram en perfekt utgångspunkt.